Sirup z bezu černého bezové kuličky jsou v syrovém stavu jedovaté, proto je pořádně provařte. Vybírejte jen tmavé a zralé bobulky, světle zelené ani růžové nepoužívejte. Chuť samotného sirupu je trochu nezvyklá.
Sirup z plodů bezu černého
Na sirup z plodů bezu černého budete potřebovat 900 g plodů bezu, 750 g třtinového cukru, 10 g kyseliny citronové a 800 ml vody. Plody bezu propláchněte a odstraňte všechny nezralé plody a nečistoty. Ve velkém hrnci smíchejte plody bezu, cukr, kyselinu citronovou a vodu. Přiveďte k varu a nechejte asi 15 minut pobublávat, poté celou směs rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes sítko. Tekutinu vraťte do hrnce, zbytky plodů vyhoďte. Vařte dalších 15 minut, dokud tekutina nezíská sirupovitou konzistenci. Sirup přelijte do lahví a skladujte v lednici.

Video: Bezinkový sirup
Bezové kuličky
Černý bez sirup
Bezinkový sirup
Bezový sirup recept
Sirup z bezu černého
Sirup z plodů bezu černého
Jak uvařit
Rozvoz jídla Wolt
Tipy co dělat doma
Bezové kuličky, Černý bez sirup, Bezový sirup recept, Sirup z bezu černého, Sirup z plodů bezu černého, Bezinkový sirup.